Over HDC

Onze school is een christelijke gemeenschap

We willen onze jongens en meisjes mensontmoetend opvoeden in een eigentijdse christelijke sfeer. We vieren samen de hoogtepunten van het schooljaar. Tijdens de advent en de vasten gaat onze bijzondere aandacht naar de derde en de vierde wereld.

Onze school is een studiegemeenschap

We willen een plaats zijn waar kinderen zich thuis voelen, pas dan zullen ze gemotiveerd zijn om zo goed mogelijk te studeren. We staan open voor vernieuwing, maar gaan steeds doordacht en niet overhaast te werk.

Onze school is een dynamische gemeenschap

Het jonge leerkrachtenteam en de directie spannen zich dagelijks in om de leerstof op een aangename en didactisch verantwoorde wijze door te geven. Enkele voorbeelden : het tweewekelijks rapport, de grote toetsen, doorgedreven leerlingvolgsysteem, preventie pesten, het computerlokaal, onze bos- en  zeeklassen, een gedifferentieerde aanpak, creanamiddagen, de projectweek, geleide sportactiviteiten onder de middagpauze, onze musical, ...

Onze school werkt samen

Sinds 2001 behoort onze school tot de vzw Leuvense Katholieke Scholen aan de Dijle (LKSD) In 2003 treedt onze school toe tot de Scholengemeenschap Katholiek Basisonderwijs Leuven (SKBL)

 

Contactgegevens

Oude Markt 28

3000 Leuven

Tel.: 016 24 15 93

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Warme maaltijden

Komende Activiteiten

Links