Pedagogisch project

Aan de basis van ons schoolproject ligt het rijke ideeëngoed van onze stichter Constant Van Crombrugghe, dat onmiskenbaar al generaties lang onze Jozefietengemeenschap inspireert.

 

Wij streven naar een (h)echte familiegeest, een school waar iedereen zich thuis voelt als in één grote familie. Voor Van Crombrugghe is het evident dat in een leefgemeenschap als een school een aantal klare en duidelijke afspraken en een minimum aan orde en discipline aan de basis van een opvoedingsproject liggen.

 

De school waarvan wij dromen is een school waar opvoeden rijker is dan louter leerstof overbrengen. Hoe belangrijk dit laatste ontegensprekelijk is, het moet gekoppeld worden aan het voorleven, bespreekbaar maken en begeleiden van een aantal waarden zoals vriendschap, groei naar zelfstandigheid, liefde, vrijheid, respect, vertrouwen … . Onze christelijke inspiratie zal vaker, zonder veel woorden, blijken uit onze levenswijze m.a.w. de liefde voor het kind staat centraal.

 

Naar het voorbeeld van C. Van Crombrugghe willen wij met veel geduld en respect voor ieder zijn eigenheid onze leerlingen begeleiden.
 

Contactgegevens

Oude Markt 28

3000 Leuven

Tel.: 016 24 15 93

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Warme maaltijden

Komende Activiteiten

Links